BørneIntra v2.19.1

Børnehuset Birkegården

Holdanvej 158 A+B2750 Ballerup

Tlf.: 44 77 39 12

Velkommen til Distrikt Hede/-Magleparken

Afd. Birkegården

Birkegården er en integreret institution fordelt på tre huse og med dejlige udomsarealer. I det følgende vil vi give en lille smagsprøve på, hvem vi er, og bliver du nysgerrig og vil vide mere, så er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Vores struktur og fordeling

Vi er normeret til 36 vuggestuebørn og 60 børnehavebørn, og børnene er fordelt i to huse. Vi har bevidst valgt at have både vuggestue børn og børnehave børn i begge huse, udfra overvejelser om, at små og store børn kan have glæde af hinanden, og at det giver en højere grad af sammenhæng for børnene. 

 

Kernehuset består af Solstuen og Stjernestuen, der hver har 12 vuggstuebørn, samt Månestuen, der består af 20 børnehavebørn. I Kernehuset ligger også vores køkken, som sørger for mad til vuggestuebørnene.

Rødderhuset består af Planetstuen, som har 12 vuggestuebørn og Pluto og Dragen, der hver er normeret til 20 børnehavebørn.

Endelig så har vi Spirehuset. Her har vi et dejligt stort lokale, som vi bruger til vores storbørnsgruppe. Det er vores kommende skolebørn, der er sammen tre formiddage om uge fra september og frem til de starter i BFO 1. maj. 

 

Kort om vores pædagogik

Året rundt arbejder vi med udgangspunkt i vores læreplan, vi arbejder tema-orienteret og vi prioriterer at opdele børnene i mindre grupper. Desuden har vi i hele distriktet fokus på vores mange hverdagsrutiner, og på hvordan vi sikre den høje pædagogiske kvalitet hen over hele barnets dag i institutionen.

 

Vores legeplads

Vi har måske Ballerup Kommunes største legeplads, en dejlig naturlegeplads med buske, frugttræer, store græsarealer og mange smådyr, fugle og egern. Her kan vi følge med i årtidernes skiften, vi kan fange smådyr og blive klogere på, hvordan de lever. Vi har en dejlig bålplads, som vi bl.a. bruger til at lave mad på. Børnehavebørnene er ude hele året uanset vind og vejr, og vi tilstræber, at også vuggestuebørnene er så meget ude, som det er muligt.